torstai 10. tammikuuta 2013

Helsingin reissun tuliaisia osa 2

Hei vaan kaikille ja terveisiä Helsingistä!

Käyn nykyään työni puolesta kuukausittain Helsingissä opiskelemassa parin päivän ajan ja lentoa odotellessani päätin hyödyntää ajan kierrellen kaupungilla. Kuopiossa meillä ei ole Stockmannia lainkaan, joten sinne suuntaan aina ensimmäiseksi. Lehtitarjonta on aivan valtava ja löysinkin sieltä mukaani neljä uutta ristipistolehteä:


Lehdet maksoivat yhteensä noin 50 euroa, mutta jokaisessa tuli mukana vähintään yksi ilmaismalli neulan, lankojen ja kankaan kera:) Jo lähes se riittää kattamaan lehden hinnan! Olen lopen kyllästynyt tekemään käsitöitä läppäri sylissä mallia lukien ja kirjojen mallit taas tuntuvat olevan liian vanhanaikaisia. Lehdistä löytyy kymmeniä trendikkäitä malleja moneen tarkoitukseen! Nämä ristipistolehdet ovat minulle aivan uusi löytö. Yhden ainoan kerran olen aiemmin niitä ostanut, enkä ennen sitä niistä ollut kuullutkaan! Onneksi nyt tiedän, mitä on tarjolla, sillä aion joka kuukausi   tästä eteen päin käydä hakemassa omani pois:)

Halusin saada reissusta toki kaiken irti, joten keskustan askarteluliikkeet piti käydä myös läpi, niiltä osin, mitä tiedän. Jos jollakin on hyviä vinkkejä käsityöliikkeistä Helsingissä, kertokaa ehdottomasti omia kokemuksia! Askarellissa ollessani yhtäkkiä silmääni sattuivat todella kauniit enkelit, joten minun oli pakko saada ostettua tarvikkeet itselleni:


Enkelit näyttivät niin suloisilta, ettei muutama riittänyt, vaan ostin tarvikkeet viiteenkymmeneen (50!) enkeliin:) Enkelin tekemiseen tarvitset siis prismoja, joissa ylhäällä on narun mentävä reikä, siipiä, helmiä sekä kiinnitykseen kuumaliimaa ja narua, lankaa tai siimaa. Olen välillä hieman malttamaton ja jos innostun jostain asiasta kovin, on pakko ryhtyä tositoimiin! Niinpä otin heti seuraavana päivänä puhelua mummilleni, ja eilen väsäiltiin sitten yhdessä enkeleitä mummin ja pikkuveljeni kanssa:)


Kirkkaassa enkelissä on käytetty metallilankaa, sinisessä siimaa. Pitää vielä kokeilla ihan tavallista narua, jotta saadaan selville, mikä olisi paras:) Aika kivan näköisiä enkeleitä tuli, ja niitä valmistui reiluun tuntiin 25 kappaletta! Sopii mukavasti joulukuuseen ja ikkunaan koristeeksi. Mielestäni enkelit tosin sopivat kotiin vuodenajasta riippumatta, joten tästä tuli uusi suosikkiaskarteluni. Prismojahan löytyy lähes jokaisesta väristä ja myös siipiä oli erilaisia, enkeleitä saa tehtyä siis moneen makuun. Varmasti söpön näköinen olisi myös enkeleistä tehty mobile esimerkiksi pinnasängyn päälle, vai mitä mieltä olette?:)


Mukavaa loppuviikkoa ja paljon käsityöintoa!:)

Terkuin, 
Vilma

10 kommenttia:

  1. Aivan ihania! Esimerkiksi makuuhuoneen ikkunaan kävisi sininen ja vaaleanpunainen <3

    VastaaPoista
  2. vinkkinä, että facebook'ssa on hyvin toimiva ristipistokirppis :) myydään malleja, lehtiä, kankaita yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Osaatko kertoa tarkemmin, mistä se löytyy? Ps muistathan anonyyminä laittaa jonkun nimimerkin perään, niin ei mene arvat sekaisin:)

      Poista
  3. Ihania enkeleitä! Tuossa Cross Stitcher lehdessä oli mukana ihana tarvikepaketti ja mallit pakettikortteihin. Meinaan ne kaikki pistellä ensijouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään noista itsekin!
      Niin oli, kivoja pikkutöitä, ajattelin itsekin pistellä niistä jokaisen, ja miksei tehdä samalla mallilla vielä lisääkin:)

      Poista
    2. Todella ihania nuo enkelit. Kivaa yhteispuuhailua teillä mummin ja pikkuveljen kanssa :)

      Poista
    3. Kiitos:) se oli mukavaa, pitää ottaa uusiksi!

      Poista
  4. Käsitöliikkeitä Helsingissä: Menita korkeavuorenkadulla. Vihreä vyhti Hakaniemen hallissa. Lankamaailma Oulunkylässä...jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Tuolla Menitassa olenkin käynyt, mutta muut eivät ole tuttuja, pitääkin käydä ne katsastamassa :)

      Poista