perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mitä tahansa naiset tekevätkin, heidän on tehtävä se kaksin verroin paremmin kuin miehet, jotta heitä pidettäisiin edes puoliksi yhtä hyvinä. Onneksi se ei ole vaikeaa!
-Charlotte Whitton-

IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE MEILLE IHANILLE NAISILLE<3

Hurjan kiireistä on ollut täällä suunnalla töiden ja koulujuttujen parissa ja välissä pitäisi yrittää löytää aikaa  vielä Misulle, kavereille, urheilulle ja käsitöille! Onneksi olen saanut nipistettyä tunnin sieltä ja toisen täältä, jotta edes hetkeksi pääsee hengähtämään. Ja mikä olisikaan rentouttavampaa puuhaa, kuin askartelukerho? Työ, jota ei ole koskaan kokeillut, vaatii niin paljon keskittymistä, että arjen huolet ja kiireet unohtuu hetkessä ja lopputulos on mitä miellyttävin: rentoutunut olo ja kaunis valmis käsityö:)



Huomasin siis ilmaisjakelulehdessä ilmoituksen kuopiolaisen askarteluliikkeen järjestämästä askartelukurssista, jolle osallistutaan yhdeksi kerraksi kerrallaan. Näin osallistuminen on helppoa sovittaa omiin menoihin, eikä kerralla tarvitse sitoutua moneksi viikoksi eteenpäin. Osallistumallani kurssilla aiheena oli lasimaalaus, jota en siis aiemmin ollut kokeillut.

Kurssi kesti poikkeuksellisesti kaksi iltaa, koska maalin piti antaa kuivua yön yli. Ensimmäisenä iltana kokoonnuimme yhdeksän hengen porukalla askarteluliikkeen tiloihin ja kävimme läpi tehtävän työn. Taustana toimi muovinen pleksi, joka kehystettiin lyijynauhalla. Muovin alle laitettiin paperi, jossa näkyi piirroksen ääriviivat, ja tämän mallin avulla mustalla maalilla aloimme piirtää rajoja.


Parin tunnin kuluttua ääriviivat oli tehty ja työ jätettiin odottamaan kuivumista. Maalia jäi reilusti yli ja kurssin päätyttyä vajaat maalipurkit sai pitää itsellään. Hintaa kurssille tuli 24 euroa, joka sisälsi opetuksen, mallin ja tarvikkeet. Maali, jota käytimme rajaukseen, on tässä:


Toisena ilta väritimme työn. Mustien rajojen tuli olla niin tiiviit, ettei värimaali pääse leviämään. Väri levitettiin suoraan purkista, jolloin siveltimiä ei tarvittu lainkaan. Minun oli ensikertalaisena hankala hahmottaa, miltä sävytykset näyttävät valmiissa työssä, joten fiilispohjalta ruiskuttelin maalia kukkasiin ja  märkänä työ näytti aika katastrofilta :D!


Tässä taustamaali on valkoista, mutta kuivuessaan se muuttuu kirkkaaksi. Vielä yksi yö kuivumassa ja työ oli valmis kotiin haettavaksi:)


Työstä huomaa, että opittavaa on paljon, mutta eihän käsitöissä täydellisyyttä vaadita, vaan oman käden jälki on hyväkin olla näkyvillä:) Uniikki työ, jollaista ei ole kenelläkään toisella!

Suosittelen kaikkia menemään rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja niin käsitöiden, kuin muidenkin asioiden, parissa! Aina voi oppia jotain uutta:) Rentouttavaa naistenpäivän iltaa kaikille!
Terkuin, 
Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti