maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kevätvaihto minulta Mialle

Vihdoin on minunkin lähettämä kevätvaihto perillä ja saan aikaiseksi siitä tännekin kirjoittaa! Ihana aurinkoinen päivä on ulkona ja niiin odottava fiilis kesästä! Suoriuduttuani aamulenkistä, työpäivästä ja bloggailusta ajattelin aloittaa uuden ristipistotyön alkavan kesän kunniaksi:) Vielä en tiedä, mitä alan puuhailemaan, mutta pää on kyllä täynnä uusia kesäisiä ideoita!

Ensin kuitenkin kuvat viimeisimmästä työstäni, eli kevätvaihdosta, jonka tein Mialle. Viime tekstissä kerroinkin jo vaihdon idean, joten sieltä voitte käydä virkistämässä muistia, kuinka homma toimii. Tämä oli vasta toinen ristipistovaihto, johon osallistuin, ja olin aivan paniikissa, osaanko ylipäätään tehdä mitään ja mistä tiedän, mikä työn laajuus on sopiva. Ensimmäiseen kuukauteen en liikuttanut evääkään työn vuoksi, mutta hyvä niin, sillä sen jälkeen ristipistolehtiä selaillessani keksin hetkessä mitä haluan tehdä. Idea tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta ja seuraavana päivänä olinkin heti aamusta Kuopion Napissa ja Nauhassa ostoksilla:)

Kokonaisuudessaan vaihto on tässä:


Päätyöni oli siis tuo keväinen tyyny, jonka kukkamallin löysin eräästä ristipistolehdestä. Siinä työ oli taulu ja vielä vähän isompi, mutta otin vain nuo kaksi kukkasta mukaan. Lehden taulu oli kirjottu vaalean vihreälle kankaalle, mutta koska sellaista ei ollut saatavilla, valitsin tummansinisen, josta kukat korostuvat mielestäni vielä paremmin:) Valkoinen pitsinauha piristää vielä muuten tummaa tyynyä. 


Oheen laitettavat kaksi ristipistoharrastukseen liittyvää juttua olivat minulla mallivihko, josta löytyy 35 erilaista mallia. Lisäksi laitoin kaksi keväisen väristä kirjontalankaa, violettia ja vaaleankeltaista. 


Innostuin aiemmin ristipistokirjanmerkkeihin, koska ne ovat vaan niin paljon paperilappuja kauniimpia ja suhteellisen nopeita tehdäkin. En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi kirjoa niitä yhtä enempää, joten kun nyt löysin uuden keväisen mallin, päätin, että nyt on se aika! Keväisenä lisukkeena vaihtoon laitoin siis kirjanmerkin, joka on kirjottu samaan kankaaseen, kuin tyyny. Nauha on samaa, millä langat on sidottu toisiinsa, ja helmien värit samoja kuin kukissakin. Näin pyrin tekemään vaihdosta yhteensopivan kokonaisuuden:)


Vaikka itse sanonkin, niin joutuu kyllä olemaan tyytyväinen lopputulokseeen! Vaihtoa oli supermukava tehdä ja työstä tulikin ehkä tähänastinen lempparini:) Nyt haastan itseni julkisesti ja aion tehdä ensi jouluksi viisi (5!) kirjanmerkkiä lisää:) 

Seuraavan vaihdon postituspäivä olisi 10.6. ja aiheena on Prairie Schooler, joka entuudestaan on minulle täysin vieras juttu. Mitä ilmeisemmin kyseessä kuitenkin on joku tietty suunnittelija, jonka malleista tehtävä työ valitaan:) Tuumailen osallistumistani vielä hetken, mutta ollaanhan kuulolla!

Kevätterkuin,
Vilma

8 kommenttia:

  1. Ihanan tyynyn olet kyllä tehnyt vaihtoon ja tuo mallikirja näyttää kiinnostavalta!
    Kuopiossa olimme perheen voimin joten rp-tapaamiseen ei ollut aikaa. Olisi kyllä kiva tavata rp-merkeissä. Mulla olis mielessä yksi viikko toukokuussa, jolloin sopisi erityisen hyvin, laitatko s-postia osoitteeseen eilajau ät luukku.com, niin suunnitellaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuosta kokonaisuudesta tykkäsin itsekin:)Okei, pitää olla yhteyksissä siitä, ja miettiä, olisiko alueella muitakin, ketä voisi tulla mukaan!:)

      Poista
  2. Onpa kaunis kukkatyyny pistelyineen ja pitseineen. Kiva ja pirtsakka blogi muutoinkin sinulla :). Kivan kevätvaihdon sait myös itse.
    Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmeli ihanasta kommentista! Upeaa kevättä myös sinulle:)

      Poista
  3. Ihana vaihto Mialle! Kiva kun olet innostunut tulemaan vaihtoihin mukaan, ne on niin ihania aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, nyt alkaa olla myös hieman selkeämpi käsitys siitä, mitä niiden tulee pitää sisällään, joten olo on itsevarmempi vaihtoa suunnitellessa:)

      Poista
  4. Kiva idea laittaa helmiä tuolla tavalla kirjanmerkkiin, hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen tilaillut erilaisia helmiä ja nauhoja nyt ebay:sta ja ajattelinkin kirjoittaa siitä päivityksen myös tänne. Todella edullisesti saa kaikkea pientä kivaa, jota voi sitten lisäillä töitä koristamaan:)

      Poista