maanantai 27. toukokuuta 2013

Junapistelyä

Hei kaikki, mä todella edelleen olen täällä, vaikkei varmaan välillä sitä ihan uskoisikaan!

Kiitos kaikki ihanat, jotka jaksatte vielä käydä mun epäsäännöllisiä juttuja lukemassa ja pyydän kärsivällisyyttä kaiken tän kiireen ja hässäkän keskellä. Kotona on aina liikaa tekemistä, että saisi aikaiseksi istua alas ja rauhoittua. Onneksi kuitenkin mun kuukausittaiset Helsingin reissut nollaa tilanteen, ja mulla ei vaan ole muuta vaihtoehtoa, kun istua alas ja rauhoittua. Junassa kaksi kertaa neljä tuntia tekee yhteensä kahdeksan tuntia tehokasta käsityöaikaa, ja sen todella osasin hyödyntää!:)

Sunnuntaina oli tosiaan lähtö Helsinkiin koulutöiden pariin. (Joojoo, viikko sitten sunnuntaina, eli oon taas viikon myöhässä.) Pakkaillessa tuumasin, että en ota lukemista enkä läppäriä ollenkaan mukaan, koska muuten aika menee yhtä hyödyttömästi, kun aina kotisohvallakin istuen. Siispä nappasin laukkuuni yhden ristipistolehden, kangasta, neulan, kirjontasakset ja pienen kasan eri värisiä lankoja.


Oli muuten fiksu valinta! Ehdin jo hieman etukäteen katsoa, minkä lehden otan, jotta varmasti sopiva malli löytyy, eikä tarvitse koko lankavarastoa raahata mukaan. Suurena ristipistonallefanina ei varmaan liene yllätys, minkä kuvista tahdoin pistellä?


Ensimmäinen kuvahan sieltä lähti toteutukseen!

Kankaani oli sen verran isoruutuista (en nyt muista, mitä), että kuvasta tuli ihan valtava, eikä siitä todellakaan voi mitään korttia tehdä. Jotenkin tuo ainainen "Happy birthday" -teksti taas ei sovi kuin kortteihin, koska synttärit on vaan kerran vuodessa... Itse en ainakaan osaisi pitää synttäritaulua seinällä ympäri vuoden. Ja mun viimeistelytaidot huomioonottaen en osaa tehdä kuin tauluja ja kortteja. Siispä ison koon vuoksi päädyttiin tauluun, ja teksti lähti vaihtoon. Yövyin serkkuni luona Helsingissä ja yömyöhään jääkiekon mm-finaalia samalla seuraten pohdittiin sopivia tekstivaihtoehtoja. Loppujen lopuksi sopiva löytyi ja työ tuli päätökseen :)




Viimeistely ei ole vielä ihan lopullinen, koska kangaspala on sen verran kapea, että tuolta reunasta näkyy oranssia ommelta, joten kehykset pitää vielä vaihtaa. Halusin vaan edes hetken ajatella, että saisin jonkun työn kerralla viimeistelyä myöten valmiiksi, ja siitä tietysti tänne heti todistusaineistoa! Ehkä joutuu kuitenkin vielä silityshommiin ja mummin luokse kauneushoitoon, jotta kokonaisuus on valmis. Pistelyosuus kuitenkin on kunnialla loppuun hoidettu ja mulla on pitkästä aikaa uusi valmis ristipistotyö, jes !

Näköjään se käsityökärpänen puree aina Helsingissä ollessani, pitää siis tehdä visiittejä useamminkin. Tällä kertaa en edes mokannut lehtihankintojani, vaan mukana tuli kasapäin uusia ideoita ja malleja ja vielä yksi pikkutyökin, josta lisää ensi kerralla. Pidän siis teidät vielä jännityksessä ja itseni aktiivisempana kirjoittajana ;)

Dream it, wish it, do it !

Terkuin,
Vilma

6 kommenttia:

  1. Juu kyllä täällä käydään aina välillä kurkkimassa uusia postauksia. Ihana nalletaulu tuosta tuli/tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Ulla! Jospa sitä muistaisi/saisi aikaiseksi osallistua seuraavaan metsävaihtoon, niin saisi taas hyvän syyn pistellä ja kirjoitella enemmän:)!

      Poista
  2. IHANA kuva ja hieno aforismi! Se kannattaa muistaa! Ja älä unohda hyvää harrastustasi, vaikka blogin välillä unohtaisitkin ;)

    VastaaPoista