tiistai 23. lokakuuta 2012

Nappia ja Nauhaa, nalleja ja kukkasia:)

Heihei vaan ja kivaa tiistaita!

Olen niiin ihastunut noihin nalletyynyihin, että oli aivan pakko ostaa vielä kolmanteen tarvikkeet, ja sitten minulla onkin koko sarja kasassa:)! Kun kävin ostamassa ensimmäisen tyynyn Kuopion Napista ja Nauhasta, oli se viimeinen jäljellä oleva kyseistä sarjaa ja jätin loput kaksi tilaukseen ja pari viikkoa sitten soitettiin, että tyynyt olisivat tulleet. Ostin ensin vain yhden, mutta viikonloppuna sorruin myös toiseen ja hyvä niin, koska ne ovat ihan valtavan söpöjä<3


Ensin aion tehdä tuon sydäntyynyn, koska se on menossa enoni perheelle ja lupasin sen jouluksi valmiiksi. Toiselle ei ole vielä kotia löytynyt, joten jos haluat söpön nalletyynyn vaikka lastenhuonetta koristamaan, ota ihmeessä yhteyttä ;) Paketti avattuna näyttää kutakuinkin tältä,


ja tuo mieletön lankakasa aiheuttaa uskomattomia epätoivon tunteita, mutta siltikin tämä tyynytyö on ehdottomasti paras, mitä olen tehnyt!

Paketti on siis ostettu Kuopion keskustassa Vuorikadulla sijaitsevasta Nappi ja Nauha liikkeestä, josta olen ostanut tarvikkeet myös muihin tekemiini ristipistotöihin. On mahtavaa, että täältä löytyy noin monipuolinen kauppa erilaisille käsityötarvikkeille! Kaupasta löytyy nimensä mukaisesti nappia ja nauhaa, ja laidasta laitaan käsityötarvikkeita jokaisen makuun. Myös henkilökunta on ammattitaitoista ja osaavaa ja myyjiä on aina useampi kerralla. Hyvä niin, koska asiakkaita riittää mihin kellon aikaan vaan. Ensimmäisen kerran tyynyä etsiessäni menin kauppaan vain 10 minuuttia ennen sulkemista, mutta siellä olikin vielä vaikka kuinka paljon asiakkaita, hyvä että tajusin lähteä sulkemisaikaan pois! No, onneksi liikkeeseen pääsee kuutena päivänä viikossa, joten seuraavaa ostosmahdollisuutta ei tarvitse kauan odotella;)

Uuden käsityöinnostukseni jälkeen minustakin on tullut yhä ahkerampi ostoksilla kävijä ja tyynyä hakiessani ostin myös uusia lankoja ja virkkuukoukun! Olen nimittäin taas kokeillut uutta tekniikkaa, jonka löysin nettiä selaillessani, ja vanhoista tarvikkeistani ei sitä saanut tehtyä, ei, vaikka kuinka yritin.


Yläpuolella kuva yrityksistäni^. Ensimmäinen on tehty pipo-ja kaulaliinalangasta = ei hyvä. Toisessa oli liian iso tuo keskusta, jollon kukka meni "kupruille", eli en saanut sitä tasaiseksi = ei hyvä. Kolmannessa yrityksessä pienensin keskikohtaa, mutta silmukoita on silti liikaa, jolloin keskusta on liian iso = ei hyvä. Ja tuo neljäs on VIHDOIN se, mitä ajoin takaa tätä työtä yrittäessä:) Arvaako kukaan, mistä kukkaset on tehty?


Kyllä, tölkin avausvetimistä, eli klipsuista! Nettiä selaillessani löysin idean tuohon ja kun laittaa googleen hakusanaksi: pop tops, löytää, mitä kaikkea noista voi tehdä. Laukkuja, vöitä, koruja ym... Itse en kuitenkaan ajatellut näistä mitään noin spesiaalia tehdä, vaan pitäytyä kukkasissa, joista voisi tehdä pinnejä, rintakoruja, jääkaappimagneetteja tai vaikka joulukuusen koristeita:)

Joten jos, ja kun, teillä sattuu viikonlopun jäljiltä olemaan tyhjiä tölkkejä, irroittakaa nuo klipsut ennen kauppaan palauttamista ja toimittakaa minulle; on päivän hyvä työ tehty!


Nyt käyn käsiksi tyynyn kimppuun, ja ah, kaksi vapaapäivää = kaksi käsityöpäivää odottavat<3

Törmäillään ostoksilla Napissa ja Nauhassa !;)
http://www.kuopionnappijanauha.fi/index.htm

Terkuin,
Vilma

6 kommenttia:

  1. Ihania nuo nallet! Saisitko laitettua kuvaa jotta millaista pistoa käytät niitä tehdessä?
    Kiinnostaisi sen takia kun vanhoissa kirjoissa neuvotaan reilainen pisto kun uudemmissa.
    Syysterv. Kisu

    VastaaPoista
  2. Ne on söpöjä:) jeps, laitan sulle seuraavaan kirjoitukseen kuvan, kuinka pistelen:)!

    VastaaPoista
  3. Hienoja ja upeaa, että kokeilet rohkeasti uusia juttuja! Nuo nalletyynyt ovat ihania <3

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Kiva kun löysin rp-ystävän vinkistä tänne blogiisi. Harmittelen aina kun täällä meilläpäin (olen iisalmelainen) ei kovin paljon ainakaan rp-bloggaajia ole, liekö sitten paljon bloggamattomia rp-ihmisiä...minä en ainakaan tunne ketään hlökohtaisesti.
    Neula ja lankaa -blogin Sari on ainoa pohjoissavolainen, jonka tiedän harrastavan niin pistelyä kuin neulontaa:)

    VastaaPoista
  5. Moikka!

    Hyvä, kun löysit:)
    Itse en tosiaan henkilökohtaisesti tunne ketään ristipistoilijaa yhtään mistään päin Suomea, mutta blogin kautta tutustunut muutamiin. Sarin kanssa ollaan pikaisesti kommentoitu toisillemme netin välityksellä ja oli puhetta, että voisi joskus tavata näissä merkeissä, ja sinähän toki tulet mukaan!? :)

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Mielelläni tulisin mukaan tapaamiseen, jos sellainen järjestyy:)

    VastaaPoista