sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Taulu Einsteinin lausahduksesta ja Helsingin reissun ostoksia:)

Moikka moi ja kivaa sunnuntaita!

Oltiin viikonloppu Helsingissä pienenä irtiottona arjesta. Suunnitelmiin kuului shoppailua, rentoutumista ja hyvää ruokaa, sekä minulla tietysti uusia käsityölöytöjä. Etsinkin viikolla netin keskustelupalstoilta eri käsityöliikkeitä Helsingistä, mutta ristipistopainotteisia en juurikaan löytänyt. Hotellin vastaanotosta sain parin liikkeen yhteystiedot, joista ensimmäinen oli Menita, joka sijaitsi vähän kauempana, noin kilometrin päässä ytimestä, jonne suuntasimmekin ensimmäisenä. Vietin siellä puolisen tuntia ja mallit olivat "ihan kivoja", joka ei minulle kuitenkaan riittänyt. Halusin jotain superia, mitä Kuopiosta ei löytyisi. Keskustaan palatessa ja muita liikkeitä kiertäessä kuitenkin tajusin, ettei muualla myyty ristipistotarvikkeita, joten ne jäivät pettymyksekseni sitten kokonaan ostamatta. Jotain pientä tilpehööriä kuitenkin lähti mukaan:)

Stockmannilta oli poistumassa kaikki ristipistotuotteet ja siellä myytiin tuollaisia "muliinilankapusseja" hintaan 4 euroa. Pusseissa oli siis valmiina lajitelma lankoja. Valikoima oli pieni, pusseja oli kolmea erilaista ja otin kaikkea yhden. Väreinä siis violettia, korallin punaista, keltaista, turkoosia ja vaaleanpunaisen eri sävyjä. Jospa niille joskus tulisi sitten tarvetta:) Lisäksi ostin kaksi pussia nappeja, pinkkejä ja sinisiä. Minulla ei ole harmainta aavistustakaan, mihin tulen niitä käyttämään, mutta ehkäpä niillä voisi viimeistellä käsitöitä. Silkkinauhaa tuli mukaan myös pinkkinä ja sinisenä, ja siinä ajatuksena olisi kirjanmerkkien viimeistelyt tyttöjen ja poikien makuun. Samoin nuo muovisydämet sopisi hyvin painoksi kirjanmerkkeihin. Kulkusia ostin varmuuden vuoksi joulukortteja ajatellen ja hakaneulat ovat yhtä tekeillä olevaa työtäni varten, jonka valmiina sitten esittelen:)

 Viime sunnuntailta mummin luota valmiiksi tuli kirjanmerkin lisäksi myös siis pari muutakin juttua, joista toinen on tässä:



Ja viimesteltynä tässä:


Luin jostain, että ristipistotöissä ei kehyksissä käytettäisi lasia, jotta kuva ja värit olisivat näkyvämmät. Nimenomaan tässä kuvassahan näyttää, että kissan värit eivät ole kovin räikeät, kun valo heijastuu lasista. Tuntuu kuitenkin, että työ pölyttyisi liikaa, jos työllä ei olisi mitään suojaa...

Tykkään itse todella paljon aforismeista, sanonnoista ja mietelauseista. Ne ovat usein järkeviä ja tuovat kivoja ajatuksia ja mietteitä elämästä ja sopivat loistavasti myös ristipistotöihin, koska ne ovat kaikille sopivia ja "moderneja" verrattuna iänikuisiin kukkasiin. Jos  teille tulee mieleen kivoja tekstejä, joita olisi mukava saada esille omaan käyttöön tai edes tänne blogiin mielenkiinnon vuoksi, laittakaa ehdottomasti viestillä tulemaan, toteutan mielelläni:)!

Helsingin reissun automatkoillakin oli käsityö nenän alla, jonka esittelen myöhemmin. Se tosin ei ollut ristipistotyö, mutta eiköhän se sovi tarpeeksi hyvin teemaan esitelläkseen sen täällä:)

Kivaa viikonvaihdetta ja muistakaa seurata blogia;)

Terkuin,
Vilma


4 kommenttia:

  1. Hei Vilma,

    Kiva kun pistäytyit blogissani. :) Laittele minulle sähköpostia niin voitais tavata ristipistojen merkeissä. Sähköpostiosoitteeni löytyy blogista.

    -Sari-

    VastaaPoista
  2. Mukava kyllä löytää uusia ristipistoilijoita täältä:) Ollaan yhteydessä ja katsotaan mitä saataisiin aikaan!

    VastaaPoista
  3. Asun Hgissä ja Stockamnnilla myydään ristipistolehtiä ja myös muissakin isoissa tavarataloissa. Ristipistokauppoja ei täällä oikeastaan ole kuin Menita mutta ristipistoja kannattaa ostaa ihan nettikaupoista, niin kotimaasta kuin ulkomaisa. Itse tilaan lähes aina ulkomailta, Usasta, Englannista ja Italiasta.
    Englannista: Sew and So.
    Usa: 123stitch
    Italia: Casa Cenina (todella laaja ristipistokauppa)

    T. Johanna P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastailinkin sinulle jo toisessa kirjoituksessa:) Mutta kiitos vielä nettikauppavinkeistä!

      Poista