torstai 18. lokakuuta 2012

Uusia malleja ja uusia ideoita:)

Moikka moi taas!

Huh, alkuviikko olikin oikea tehopakkaus neulontaa, virkkausta ja ristipistotöitä. Pipoja valmistui kaksi, kaulahuiveja yksi ja viimeistelin yhden salaisen ristipistotyöni loppuun. Kaulahuivi "oikeilla" puikolla ei ollut kyllä yhtään sitä, mitä kuvittelin sen olevan. Silmukoita oli ihan liikaa, ja nyt se joko roikkuu navan kohdalla, tai sitten sen voi kääntää kaulalle kaksinkerroin, jolloin siitä tulee tiukka... Villakangastakin kanssa sopi kyllä hyvin yhteen, kun meni mukavasti yksinkerroin isojen kaulusten päälle tai kaksinkerroin kaulusten alle:) Kuvat jätin ottamatta, kun olisi ollut liian identtinen teksti aiemman kanssa. Pipot onnistui kuitenkin hyvin ja tuli samanlaiset kun edelliselläkin kerralla!

Aikaisemmassa kirjoituksessa kommenttikenttään oli tullut viestiä vanhalta naapuriltani, joka lupasi lahjoittaa kaapistansa turhat käsityökirjat minulle. Olin superkiitollinen tästä ja niinpä sainkin kirjat itselleni, eli ei kun vaan uusia malleja testaamaan:)



Yläpuolella esimerkkikuva, mitä sisältä löytyy. Todella selkeät ohjeet sekä pistellä, että viimeistellä työ tässä tapauksessa pannulapuksi:)

Erilaisista malleista tulikin mieleeni, onko ristipistoilijoilla "suosikkimallityyppejä"? Värilliset, värikoodilliset, mustavalkoiset koodilliset...? Ja tehdäänkö töitä väri kerrallaan, kuvio kerrallaan, keskeltä aloittaen, vai kuinka? Itselläni ei ole näistä mitään virallisia oppeja, kun opettelin tosiaan harrastuksen itsekseni ja oma tyyli kehittyi ajan mittaan. Omat työni teen usein väri kerrallaan ja pistelen vain ensimmäisen puolikkaan pistosta ja etenen näin joko sen värin loppuun, tai jopa koko työn, ennen kuin teen pistot täydelliseksi. Tämä siksi, että hahmotan kuvion nopeammin, eikä puolivälistä eteenpäin tarvitse enää vilkuilla ohjetta:) Alla kaksi eri tyyppistä ohjetta, joissa kummassakin on omat puolensa. Väriohjeissa voi mennä sekaisin värien suhteen, jos on monta eri sävyä samaa väriä, esim. tässä mallissa sinistä. Koodeissa niitä ei voi sekoittaa. Mustavalkomalleissa on kuitenkin hankalaa hahmottaa koko kuvio, kun mallia katsomalla ei voi tietää, miltä lopputulos näyttää.


Uusien kirjojen lisäksi olen etsinyt uusia ideoita netistä ja löysinkin muutamia aforismisivuja, joiden teksteistä saisi kivoja tauluja. Yksi oli minusta erityisen hauska:
Elämä on sipuli, kuorit sitä kerros kerrokselta ja välillä itket. -Carl Sandsberg
Tämän ajattelin sopivan meidän keittiön seinälle paremmin kuin hyvin, ja löysin vielä sopivan sipulin kuvan, jonka aion viereen pistellä. Kuva tosin oli jo valmiiksi pistelty, eikä ohjetta ollut, mutta pitää yrittää saada selvää ja vähän itsekin soveltaa:)

Tällaisia juttuja siis suunnitteilla! Sunnuntaina en saanut antaa äidilleni lahjaa, koska se ei ollut hänen oikea päivänsä, joten lahjan julkaisu täällä jääköön ensi kertaan, siispä palataan loppuviikosta uudestaan:)!

Terkuin, 
Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti