tiistai 29. tammikuuta 2013

Nalletyyny numero 2

VIHDOIN se on valmis !

Muistatte varmaan, kuinka blogini alkuteksteissä esittelin tekemäni nallytyynyn ja minun oli aivan p_a_k_k_o saada muutkin sarjaan kuuluvat työt tehtäväkseni? No, nyt on 2/3 suoritettu ja oli siinä taas melkoinen tekeminen, huhhuh! Tuossa juuri tarkistin, että jo lokakuun puolella on paketti avattu ja langat lajiteltu, vaan eipä se olekaan ihan nopea juttu saada työtä valmiiksi. Välissä toki tein myös pienempiä ristipistotöitä, joita olenkin esitellyt, koska mielestäni on todella turhauttavaa olla toista kuukautta ilman yhtäkään valmistunutta työtä. Mutta nyt tämä projekti on vihdoin tullut päätökseensä ja hyvä niin:)!

Viime kirjoitukseen lisäsin pistelykuvia, joissa siis näkyy, mistä tämäkin työ on saanut alkunsa. Tein tyynyä aina muutaman superillan putkeen pistellen noin neljästä viiteen tuntia per ilta, jonka jälkeen pidin viikon tauon  keskittyen muihin juttuihin. Tällä kaavalla oltiin jouluna näillä vaiheilla:


Takkatulen äärellä vanhempieni luona joulu meni leppoisasti käsityötunnelmissa. Valmiina tässä kuvassa on siis sydän, oikea käsi ja tummanruskeat pistot koko nallessa. Minusta helpoin tapa tässä on kirjoa työtä väri kerrallaan eteenpäin. Kun katsotte valmista kuvaa tarkasti, on etenkin kasvojen ympärillä todella paljon värimuutoksia, joita on hankala erottaa taustakankaalta. Nallen kirjominen on vielä ihan mukavaa ja mielenkiintoista puuhaa, mutta kun on aika kirjoa valkoinen tausta... Jo on toinen ääni kellossa!


Tässä kuvassa nalle on valmis ja taustasta on tehty jokaisen piston ensimmäinen osa ja lankaa on vaikka kuinka paljon jäljellä! Tämän kirjontatyylin tarkoituksena on se, että tyyny näyttäisi "valmiimmalta" ja sen haluaisi nopeammin päätökseen. Valkoisen taustan tekeminen vaatii siis suoraan sanottuna itselleen valehtelua ja tilanteen kaunistelua, muuten olisi monta kertaa lyöty hanskat tiskiin!

Vaan onneksi jatkoin sinnikkäästi loppuun asti ja mummin ompeluavustuksella kankaanpalasta tehtiin kaunis tyyny!:)

Hetken aikaa nallekaverukset edustavat yhdessä, kunnes torstaina on aika viedä tämä söpöläinen uuteen kotiin kummieni luokse, jotka tätä jo kovasti ovat odottaneet:) Kolmas tyyny samaista sarjaa odottaa vielä paketissa kaapissa, mutta nyt pidän vähintäänkin kuukauden ajan näppini erossa siitä ja keskityn uusiin juttuihin!

Mukavaa alkanutta viikkoa ja muistakaa osallistua arvontaan;)


Terkuin,
Vilma

10 kommenttia:

  1. Mahtavaa Vilma! Aivan ihana Nalletyyny numero 2 :) Joko kolmannen tyynyn paketti on avattu..? ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! Mutta etkö lukenut loppuun asti, vähintään kuukauteen en koske siihen ollenkaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin. Se että maltatko, selviää vasta kuukauden kuluttua... :D

      Poista
  3. this pillow is very beautiful !
    Pat

    VastaaPoista