tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Heipparallaa ja oikein onnellista ja menestyksekästä alkanutta vuotta:)!

Yksi vuosi on taas takana päin ja on aika aloitella uutta. Tuliko kenelläkään tehtyä lupauksia tulevalle vuodelle? Minulla on aina ne samat: vähennä herkuttelua, liiku enemmän, tapaa kavereita useammin ja niin edelleen. Tänä vuonna kuitenkin päätin panostaa lisää myös käsitöihin. Sovimme käsityömummini kanssa, että vuokrataan vähintäänkin yksiin (joulu)myyjäisiin yhteinen pöytä, jossa myymme minun tekemiäni joulukortteja ja pieniä ristipistotöitä, ja mummin lapasia, villasukkia ja muita väkerryksiä. Työn alla on myös yhteinen käsityöviikonloppu, jolloin opettelemme yhdessä vähän uusiakin juttuja, joista toivon mukaan tulee myöhemmin lisää kirjoitettavaa:)!

Nyt kuitenkin yhdestä joulusta on taas selvitty ja lupasin laittaa kuvia tekemistäni korteista. Tässä kaikki läjässä pistelyn jälkeen:


Pistelyn jälkeen tarvikkeina käytin edellisessä postauksessa olleen kuvan tarvikkeita ja kaikki kortit tein samalla kaavalla. Mummi ompeli tiheällä siksakilla reunat, jotta ne eivät purkautuisi ja sen jälkeen hapsutin reunat ompeleeseen saakka. Kankaan liimasin yleisliimalla ensin punaiselle paperille, jonka liimasin valkoiselle pahville. Yllättävän helppo ja toimiva ratkaisu ja omasta mielestäni yksinkertaisempi, kun liimata kahden pahvin väliin. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja toivottavasti ovat kortin saajatkin:) Näitä pitäisi alkaa sitten ihan toden teolla tekemään, mikäli myyjäispöytä meinattiin täyteen saada!



Korttien lisäksi oli kaikille myös pieni lahja, kuten aiemmin kerroin. Idea oli minulle täysin uusi, mutta niin hauska, että oli aivan pakko kokeilla! Otin ohjeen aiemmin ostamastani kotimaisesta askartelulehdestä.


Purkissa on siis kuiva-aineet Herkkukekseihin:) Pentikiltä löysin tuon purkin, johon mittasin valmiiksi tarvittavan määrän jauhoja, vanilliinisokeria, leivinjauhoja, kaakaojauhoja, sokeria, sekä fariinisokeria. Päällä on koristeena ranskalaisia pastilleja. Siinä olikin melkoinen tekeminen, kun yritti saada kerrokset tasaisiksi sekoittamatta aineksia keskenään! Mutta ajatushan on tärkein, eikö?:) Kortin toisella puolella on ohje, mitä tehdä seuraavaksi; sekaan vain muna ja voita ja taikina on valmis! Uuniin - pois - herkuttelemaan:)!


Näitä purnukoita tuli siis tehtyä kaiken kaikkiaan neljä kappaletta. Kaikilla on aina kaikkea, joten ajattelin tämän olevan sopiva lahja. Leipomisen aloittamisen kynnyskään ei ole enää niin iso, kun puolet työstä on jo tehty:)

Joulun aikana nalletyynystä valmistui itse nalle kokonaan, mutta valkoinen tausta on vielä täysin tekemättä! Siispä siirryn viettämään vapaapäivääni ristipistojen pariin:)

Terkuin,
Vilma

6 kommenttia:

  1. Ihana lahjaidea! Tykkään kauheesti lukee tätä sun blogia vaikken ite oo yhtään käsityöihminen, tää on niin piristävä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armida! Toivonkin, että ihmiset suhtautuisivat näihin juttuihin ennakkoluulottomasti:) Ps tuo herkkupurkki ei vaadi käsityötaitoja, kärsivällisyyttä vain;)

      Poista
  2. Olipas tosi kivoja joulukortteja ja ihana lahjaidea! Mukavaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ensi vuodelle pitääkin tehdä moninkertainen määrä:) Ja kiitos myös linkityksestä blogissasi! Itse en tiedä,kuinka sellainen edes tehdään....

      Poista
  3. Tosi hyvä lahjaidea, taidan "varastaa" sen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olehyvä vaan, ideat on tarkoitettu toteutettaviksi!:)

      Poista