maanantai 18. marraskuuta 2013

Ensimmäinen joulukortti

Käsityöt heijastavat mielestäni hyvin tekijänsä mielentilaa. Itse huomaan aina valitsevani työni fiiliksen mukaan ja myös vuodenajat rytmittävät tätä luonnollisesti aika hyvin. 

Syksyllä minut valtasi neulontainto - sohvan nurkassa, kynttilän valossa, viltin alla ja teekuppi vieressä on ihana laittaa puikot heilumaan:) Se on sellaista mietiskely- ja rauhoittumisaikaa, jolloin pikkutarkkoja ohjeita ei jaksa lukea, vaan tehdä rauhakseen ilman stressiä. Joulun lähestyessä tämä rauhallisuus on tipotiessään ja haluan nopeita töitä, iloisia ja hauskoja malleja ja yksinkertaisen viimeistelyn. 


Jälleen kerrat eivät ristipistolehdet tuottaneet pettymystä - päinvastoin! Olen pitkään harmitellut, kun Kuopiossa näitä lehtiä ei myydä. Pari viikkoa sitten menin kuitenkin Suomalaiseen Kirjakauppaan kysymään, onko näitä mahdollista tilata. Jo viikkoa myöhemmin puhelimeeni tuli tekstiviesti, että varaamani lehdet ovat kassalta noudettavissa. Loistavaa palvelua!:)


Noin kymmenen euroa maksavan lehden mukana tuli siis kolme korttipohjaa, kirjekuorta ja valmiiksi leikattua aidakangasta, neula, langat sekä viimeistelyyn tarkoitetut pienet kulkuset ja rusetit. Edes näitä oheistarvikkeita ei luultavasti saisi kymmenellä eurolla koottua mistään. Saati sitten lehteä lukuisine malleineen!


Olen todella huono ja laiska viimeistelemään työni ja tähän lehtien selkeät neuvot ovatkin oiva apu! Vaikka teksti on englanniksi, on se helposti ymmärrettävää ja hyvin kuvilla varustettu. Kotoa en tarvinnut kuin liimapuikon, kaikki muu oli valmiina:) 


Minulla ei tulisi mieleenkään laittaa kortteihin mitään lisähärpäkkeitä, elleivät ne kuuluisi ohjeeseen. Kuitenkin tuohon meni noin kaksi minuuttia ylimääräistä aikaa ja lopputuloksesta tuli paljon huolitellumpi ja jotenkin 'erilainen'. 1/3 tehty, vielä kaksi jäljellä:) 


Joko teillä on jouluun valmistautuminen aloitettu?:)


Terkuin, 
Vilma

4 kommenttia:

 1. Kiitos kommentista. :)
  Se "hassu jämähuivi" oli helppo- ja nopeatekoinen. Niitä pieniä palasia vaan virkkailee sitä mukaa kun huvittaa, ja vaihtoehtoja niin värien kuin palojen mallien suhteen on loputtomiin...
  Onpas todella suloisia nuo lehden mukana tulleet eläinkortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kuulostaa kivalta! Pitää varmaan itsekin kokeilla, se oli todella aivan ihanan näköinen!:)
   Jep ne on ihania ja nopea ja helppo tehdä!

   Poista
 2. Tosi kivan näköinen kuusi, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan simppeli pistellä, mutta rusetti ja kulkunen tuo siihen heti paljon viimeistellymmän ilmeen:)

   Poista