sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Rannekoru Swarovski-kristallista

Mun kärsivällisyyteni on ollut taas koetuksella ja petti lopulta, kun innostuksissani annoin siskolleni jo ensimmäisen joululahjan. Nähdään Venlan kanssa lähes päivittäin ja vietetään joulu yhdessä, joten lahjan antamiselle etukäteen ei ollut mitään järkevää syytä. Venla on kuitenkin se, jolle kerron aina ensimmäisenä kaiken ja olin niin innoissani uudesta aluevaltauksestani, etten viikkoa pidempään kyennyt pitämään sitä sisälläni, hups!

Kerroinkin viime kevään puolella kuopiolaisen Askartelukulman järjestämistä yhden illan kestävistä käsityökursseista, joilla kävin. Viime vuonna osallistuin mosaiikki-, huovutus- ja lasimaalauskursseille. Tänä vuonna ilmoittautuminen meni sivu suun, mutta ostoksilla ollessani näin liikkeen omistajaa ja hän kertoi seuraavan päivän kurssilla olevan vielä tilaa. Niinpä ilmoittauduin mukaan ja tiistai-iltana klo 17:15 istuin yhdeksän muun naisen kanssa tekemässä elämäni ensimmäistä korua Swarovski-kristallista!


Heti sisään astuessani sain itse valita, minkä värisistä kristalleista haluan korun tehdä. Päätin sen olevan lahja siskolleni, joten perus blingbling-kristallit tuli valittua - ne kun sopii yhteen kaikkien vaatteiden kanssa! Pöydällä minua odotti ohje ja loput tarvikkeet: siimaa, lukko ja helmiä. 


En tosiaan tiennyt entuudestaan korujen tekemisestä mitään ja se olikin alussa todella hankalaa. Siima jaettiin neljään osaan ja jokaiseen pujoteltiin vuorotellen helmiä tehden ensin yksi kukka yläpuolen kahdelle siimalle, sitten alapuolen kahdelle siimalle helmikuviota. Sidontahelmiä käytettiin yhdistämään nämä puolet toisiinsa, jottei koru lähde purkautumaan. Kuulostaa supermonimutkaiselta ja oli sitä myös!Kukka kerrallaan siis edettiin ja lopulta se oli vain saman toistoa uudelleen ja uudelleen. Korussani kukkia on yhteensä 22. Homma ei kyllä juurikaan helpottunut missään vaiheessa, vaan siimat menivät koko ajan sekaisin ja kello tikitti aivan liian nopeasti eteenpäin! Edellisen kevään mosaiikkityöni on vieläkin saumaamatta, koska en kotona yksin saa aikaiseksi tehdä mitään, mitä en entuudestaan osaa. Tarvitsen jonkun neuvomaan ja vähän myös patistamaan hommiin. Voivottelin tätä myös kurssin pitäjälle ja niinpä istuin hänen kanssa kahdestaan huoneessa viimeiset 40 minuuttia, kun virallinen kurssiaika oli päättynyt ja kaikki muut lähteneet kotimatkalle. KIITOS tästä Askartelukulman henkilökunta!:) Ilman tätä olisi sisko ilman tuota kaunista korua!


Ylläolevassa kuvassa näkyy takalukitus, joka pysyi erittäin hyvin kiinni. Olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen ja ehdottomasti haluaisin tehdä vastaavanlaisia töitä tulevaisuudessakin! Kevään kursseja siis odotellessa...:)

Kurssin hinta oli 30€, ja siihen sisältyi opetus ja tarvikkeet, joista ylijäämät saimme viedä kotiin ohjeen kera. Taas kerran aivan upea kokemus!

Onko muut tehneet koruja käsityönä tai käyneet kursseilla? Mitä olette pitäneet?:)


Terkuin,
Vilma

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis koru! Kyselit blogissani kissatyynystä. Musta kissa, jossa on sydän, on Ursula Michael Designin Welcome-mallista osa. Nyt blogissani on toinen Ursula Michael Designin kissatyyny. Se on vanhasta joululehdestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toinenkin malli oli todella suloinen! Ihanaa joulun aikaa sinulle:)

      Poista