sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukoristeita taikataikinasta!

Joulu lähenee kovaa vauhtia ja mulla on ihan mieletön askarteluinto! 

Itsenäisyyspäivää vietettiin vanhempien luona syöden ja katsellen vanhoja valokuvia. Ajelin illan päätteeksi siskon poikaystävän luokse, jonka äiti on kova askartelemaan ja tekee lahjat usein itse. Ja käsin tehty on vaan aina se paras! Siitä se ajatus sitten lähti ja vaihdettiin yökyläsuunnitelmat niin, että Venla-sisko ja poikaystävä tulivatkin minun luokse ja äkkiä R-kioskille (kaikki muut oli kiinni) hakemaan askartelulehtiä.Mun luovuuteni on aika lähellä nollaa ja päässä ei ole omia ideoita lainkaan. Onneksi löysin yhden askartelulehden: Kotivinkin joulunumeron, josta löytyi paljon kivoja pieniä askartelumalleja. Koska oli itsenäisyyspäivä, eikä kaupat olleet auki, piti työ valita sen mukaan, mitä tarvikkeita kotoa löytyi. Niinpä päädyttiin tekemään joulukoristeita taikataikinasta. Taikinaan tarvitset:
2dl vehnäjauhoja 
1dl suolaa
N. 1dl vettä 
1 rkl rypsiöljyä

Note to self: vaikka kuinka olisi askarteluintoa, älä ala tehdä taikinaa yhdeksältä illalla, koska et pääse nukkumaan ennen kahta yöllä!

"Piparit" paistetaan 100-asteisessa uunissa neljä tuntia käännellen niitä puolen tunnin välein. Kyllä sitä puoli kahden aikaan yöllä toivoi, että olisi valinnut jonkun toisen askarteluidean:'DEnnen uunia piparit piti vielä koristella. Tehtiin jokaiseen reikä, johon voi kiinnittää ripustusnarun. Lisäksi muita satunnaisia reikiä ja viiltoja, jotta koristeita voi sitten mielensä mukaan kiinnitellä. Idea ei ollut ihan loppuun asti suunniteltu ja kolmestakymmenestä piparista koristeltu on vasta kolme... Pitäisi ostaa jotain askartelumaalia, jotta ne eivät olisi kaikki niin samannäköisiä ja lisäksi liimailla helmiä ja paljetteja:) Sinä iltana uni vei kuitenkin voiton ja piparit jäi odottamaan viimeistelyä.


Jospa tässä joku päivä ennen joulua saisin aikaiseksi aloittaa koristeluprojektin, niin pääsen laittamaan tännekin kuvat valmiista koristeista:) 

Oma joulukuuseni sai koristeet itsenäisyyspäivää edeltävänä iltana. Muovikuusi oli ollut keittiön pöydän alla paketissa avaamattomana jo kaksi joulua, joten nyt oli korkea aika saada joulutunnelmaa tähänkin kotiin:)


Lisää jouluaskarteluja tulee ensi viikolla, palataan astialle!:)

Terkuin,
Vilma

2 kommenttia:

  1. Kivoja tulee! "löysin" vasta blogisi ja tuli luettua kerralla kaikki juttusi! Kauniita jutskia oot tehny ja muistahan koristella lisää pipareita ja laittaa kuvat tännekkin! joulunodotusta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos paljon! Ei taida ihan jouluksi ehtiä, kun ristipistot vievät kaiken vapaa-aikani, mutta onhan ne kivoja ihan talvikoristeinakin:) Mukavaa joulunodotusta sinnekin!

      Poista