tiistai 16. lokakuuta 2012

Monta rautaa tulessa

Heipsis ja kivaa viikon alkua!

Juhlat on nyt juhlittu ja paluu arkeen alkanut, joskin saan vielä vähän rentoutua, kun olen kahden päivän vapaalla ja neulat, koukut ja puikot vaan sauhuaa, minkä ehtii! Sain juhlista kaksi käsityötilaustakin, joka on ihan loistojuttu. Monet isommat käsityöt ovat liian kalliitta ja työläitä annettavaksi lahjaksi, mutta ei niitä oikein haluaisi kaapissakaan pölyttää. Eikä näillä tilauksillakaan rahaa ansaita, vaan kustannetaan tarvikkeet, mikä helpottaa harrastustoimintaa kummasti:)

Sunnuntai-iltana minua odottikin siis kolme käsityötä, joista jokainen oli aloittamatta, mutta kaikissa kuitenkin tavoitteena olla mahdollisimman nopeasti valmis. Tätini ihastui pinkkiin pipoon ja tuubikaulahuiviin, ja lupasinkin hänelle jouluksi tehdä yhden setin. Juhlista suunnistin suoraan lankaostoksille ja ostin kerralla langat toiseenkin settiin, koska ne olivat viimeiset kerät, eikä tuotetta tule enää myyntiin. Eilinen vapaapäivä menikin mukavasti neuloessa, kun laitoin heti aamusta Salattujen elämien toisen tuotantokauden pyörimään ja jatkoin näin iltaan asti. Kaulahuivista valmistui yli puolet, joten varmasti tavoittaa saajansa jo tämän kuun puolella:)


Misu-kisukin tuli ihmettelemään, mikä lankavuori meidän sohvaa oikein koristaa. Enoni perheineen tykästyi tekemääni nalletyynyyn ja toivoi kotiinsa samantapaista. Esittelin netistä joitakin malleja, mutta nuo "aikuisten" tyynyt ovat usein todella vanhanaikaisia sekä väritykseltään että kuvitukseltaan. Niinpä katseltiin lasten puolelta ja löytyikin tuon minun nalletyynyn kanssa samaan sarjaan kuuluva toinen nalle, joka on työjärjestyksessä seuraavana.


Vielä kolmas tällainen "isompi" työ on suunnitteilla. En tiedä vielä käyttötarkoitusta, mutta jospa sekin johonkin toiseen paikkaan kotiutuisi. Itse en nimittäin ole kovin ahkera pöytäliinojen käyttäjä, etenkään, jos se on itse tehty, koska olisin koko ajan varomassa, kuinka sen käy. Aika äkkiä olisi meidän Misun kynnet menneet kankaan rei'istä läpi ja repineet sen auki, tai mieheni olisi läikyttänyt siihen kahvia, tai minä teetä. Minun tuurilla mitä vain, että se olisi pilalla! Äidillenikin kun tein tuon ruusuliinan, on sen paikka ollut keinutuolimme nojalla, ettei se vahingossakaan likaantuisi. Kyllähän ne voi toki pestäkin, mutta en ole vielä uskaltanut sitä itse kokeilla. Joka tapauksessa kolmantena järjestyksessä aloittamista odottaa tällainen työ:


Näissä sitä onkin työtä sitten pidemmäksikin aikaa:) Mitenköhän riittää minulla kärsivällisyys etenkin tuon liinan kanssa, huh. Esittelen nämä uudet työni sitten tarkemmin yksitellen, kunhan ovat valmiita. Tosin pipon ja kaulahuivin valmistumisesta tuskin tarvitsee omaa kirjoitusta, luette vain edellisen uudelleen ;) 

Tänään tavoitteena on tehdä kaulahuivi loppuun ja huomenna jatkuukin jo työt. Mukavaa viikkoa ja käsityöintoa kaikille:)!

Terkuin,
Vilma

4 kommenttia:

  1. Ihana Misu <3 Ja pöytäliinakin on nyt käytössä meidän makkarissa.. Tuo suunnittelemasi pöytäliina sopisi myös oikein hyvin sen meidän vanhan ruskean kaapin päälle eli maksan kyllä tarvikkeet :) Sopisi niiiiiin hyvin samaan sarjaan, eikös?

    Ylihuomenna nähdään!!

    VastaaPoista
  2. Toi nalle tyyny on Popcorn. Olen tehnyt yhden popcorn storytime- ristipiston joskus muutama vuosi sitten ja vieläkin piirongissa on muutama malli odottamassa tekijää. Noita malleja olen tilannut Englannista, Sew and So- nettikaupasta josta tulee postitse muutamassa päivässä Suomeen. Nyt tosin pistelin viime aikoina pari kolme pientå jouluista/ talvista ristipisto koristetta. Tykkään tehdä myös isoja ristipistotöitä! Ristipistointoa! T. Johanna P ja bologini on Silmukat ja Pistot, tosin en oo blogannu piiitkäään aikaan kun mä laitan ristipisto ja muut neulekuvat facebookkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Johanna!
      Mukava kuulla kokemuksia nettikaupoista, niistä ei yleensä uskalla lähteä tilaamaan ennen kun on kuullut palautetta muilta. Laita ihmeessä kuvia blogiinkin, Facebookissa ne näkyy vain rajalliselle määrälle, ja itse ainakin seuraan mielelläni muiden käsityöblogeja ja kuvia töistä:)!
      Käsityöintoa myös sinulle:)

      Poista