torstai 25. lokakuuta 2012

Ristipistovaihtoa, ristipistolehtiä, ristipistonalleja...

Hei ja näin alkuun: uutisia!

Aloitetaan kirjoitus pienillä tilastoilla. Eilen blogini täytti 4 viikkoa. Huomenna blogillani on yksikuukautissyntymäpäivä. Toissapäivänä blogini ylitti 3000 kävijän rajan! Ja tämä, jos mikä, motivoikin minua jatkamaan yhä suuremmalla innolla, KIITOS!:)

Eilinen ja tämä päivä on tosiaan kulunut ja kuluu edelleen vapaapäivien merkeissä ja voi että, mitä kaikkea olen saanutkin aikaan! Uskaltauduin myös elämäni ensimmäistä kertaa mukaan ristipistovaihtoon! En ennen edes tiennyt, että sellaisia on olemassakaan. Tämä on ilmeisesti näitä bloggaamisen etuuksia, tutustuu uusiin ihmisiin, uusiin tapoihin ja pääsee mukaan supersiisteihin juttuihin, kuten näihin ristipistovaihtoihin:) Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että vaihtoblogin kautta vaihtoon osallistuu x määrä ihmisiä, ja vaihdon järjestäjät jakavat nämä henkilöt pareiksi. Sovitaan työlle kriteerit, joita vaihdon tulee noudattaa ja päivämäärä, jolloin työ tulee lähettää parille. Töitä ja pareja ei paljasteta ennen kuin vaihto on päättynyt.
Tässä sivu, jonka kautta vaihdossa olen mukana: http://prettyexchanges.blogspot.fi/2012/10/sakset-jouluvaihto.html . Aiheena on siis kirjontasakset ja jouluinen saksikoriste. Olin niin innoissani osallistumisestani, että toteutin oman vaihtotyöni jo eilen, mutta harmi vaan, kun en voi siitä mitään vielä paljastaa. Joulukuun puolella laitan sitten kuvia, mitä sain aikaan ja mitä parini on tehnyt minulle, jännittävää!:)

Eilen kaupungilla asioidessani törmäsin myös pariin käsityölehteen, joita aiemmin en ollut nähnytkään. En esimerkiksi tiennyt, että ristipistoillekin on oma lehti!? Tällaiset ostin kotiini inspiraatiota tuomaan:


Tuossa ristipistolehdessä tuli mukana myös kahta erilaista metallilankaa (?), josta en ollut ennen kuullutkaan. Lanka ei noin rullalla pääse oikeuksiinsa, mutta lupaan joulun alla laittaa kuvan, mitä jouluista siitä pääsin eilen kirjomaan;)


Kun en nyt voi laittaa kuvia eilisistä töistäni, esittelen yhden pari kuukautta aiemmin valmistuneen pistelyn, jota en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi viimeistellä. Olen totaalisen hurahtanut noihin nalleihin, kuten olette varmaan jo huomanneet ja tällä teemalla töitä on tullut tehtyä useampia. Yksi niistä on siis tässä:


Tuollainen söpöliini odottelisi viimeistelyä, jotta sen saisi sitten oven kahvaan roikkumaan ja lapsen unia turvaamaan:) Joskus kesällä ostin ABC huoltoasemalta puisen vastaavan, ja tarkoitus olisi viimeistellä se samalla tyylillä. 


Mikähän olisi paras vaihtoehto kauniille lopputulokselle? Joku ohut vanerilevy tuohon alle, vaiko paksu pahvi, johon sen liimaisi? Koukku vaan ylös, niin saisi näppärästi ovenkahvaan! Tästäkin lupaan laittaa kuvan, kunhan lopullisesti valmistuu:)

Nyt menen nauttimaan loppuvapaapäivästäni, viikonloppu onkin sitten taas täynnä töitä. Mukavaa päivää kaikille:)

Terkuin,
Vilma

4 kommenttia:

  1. Hei Vilma !
    Suloinen Nalle-pistely ,kiva idea viimeistellä kyltiksi ovenkahvaan !

    Ihanaa että olet aloittanut blogin,on niin mukavaa tutustua uusiin ristipisto/käsityöharrastajiin.

    Ite olen blogannut vasta muutaman vuoden mutta nyt jo olen saanut ihania blogi-ystäviä ja paljon uusia ideoita harrastukseen !

    Tuo World of Cross Stitching on kiva lehti-paljon söpöjä malleja ,mukavaa luettavaa kannesta kanteen...

    Tervetuloa "Blogistaniaan "
    toivottaa Maija
    Lumivalko ja Ruusunpuna-blogista ! :)

    VastaaPoista
  2. Heipsis Maija!

    Olen samaa mieltä, en olisi uskonutkaan, että tutustun tätä kautta näin moniin uusiin ihmisiin:)

    Toivotaan, että piirit vain laajenevat, ja ideat lisääntyvät !:)

    VastaaPoista
  3. Ton koukkujutun vois tehä varmaan myös laminoimalla.. ja sit leikkaamalla laminoitu työ, tohon "koukkumuottiin" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kuulostaapa hyvältä! En vain tiennyt, että kangastakin voi laminoida, onko sinulla kokemuksia siitä? Kokeilemisen arvoinen idea:)!

      Poista