torstai 4. lokakuuta 2012

Vanhaan kirjanmerkkiin uudistunut ilme:)

Heipsis vaan !

Olen tosiaan aina ollut kova lukutoukka ja ristipistotöiden suhteen näperrellyt pikkujuttuja. Isompia töitä on muutamia, ja loput on sitten yksittäisiä kuvioita, jotka ovat viimeistelyä ja käyttätarkoitusta vaille valmiita. Kerroin myös, kuinka minulla on tapana viedä pistellyt työni mummille reunojen ompelua varten. No, nyt tämä supermummini on sitten päättänyt lähteä Balille kolmeksi viikoksi, joten piti viettää yksi laatupäivä hänen kanssaan ennen sitä, ja niinpä viime sunnuntaina olinkin aamu yhdeksältä mummini luona mukana kassillinen ristipistotöitäni ja taulujen kehyksiä! 

En toki halua paljastaa teille vielä kaikkea, vaan pidän teitä jännityksessä;) Viimeisteltyjä töitä valmistui yhteensä kolme kappaletta, loput keskeneräiset jäävät kuukauden päähän odottamaan ruskettunutta ja taas lisää maailmaa nähnyttä mummia:)

Ensimmäinen työ, joka valmistui, on siis kirjanmerkki, jonka olen kirjonut varmaankin parisen vuotta sitten, löytyi sattumalta erään ristipistomallin välistä. Mummin kanssa sitten mietiskeltiin erilaisia koristeluja, kuinka siihen saisi vähän eloa, ja löydettiinkin sopiva vanha rannekoru, joka ommeltiin taustakankaan ja ristipistotyön väliin, niin löytyy sitten oikea sivu kirjasta helpommin! Vielä tuntui, että jotain puuttuu, ja opettelinkin tuon napinläpipiston, jota aikaisemmin en ollut tehnytkään. (Siitä johtuukin tuo, kun langan loppuessa ja uutta aloittessa ei tuo aloitus ole kovin tyylikäs...) 

Nyt on mukava sitten käpertyä käsityövälipäivinä sohvan nurkkaan kirjan pariin, kun kirjastokuittien sijasta välistä löytyykin omatekoinen kirjanmerkki:)


Mukava pikkutyö, jonka yhdessä illassa tekee, mutta josta riittä iloa pitkäksi aikaa:) Täytyykin miettiä tuota esimerkiksi joululahjaideaksi;) Näitä malleja olisi mukava saada lisää ja erilaisia. Linkittäkäähän tänne, jos tiedätte kivoja kirjanmerkkimalleja, sinisävyisiäkin olisi mukava tehdä, niin olisi muidenkin kun meidän naisten makuun. Toki ennen kirjanmerkkien käyttöä pitäisi varmaan saada tuo mies ensin lukemaan.....

Loppuviikosta tulee kuvat lopuista töistä, jotka saatiin sunnuntaina valmiiksi. Tällä hetkellä tekeillä on vähän muitakin käsityöjuttuja, mutta niistä lisää sitten myöhemmin;)!

Hei vielä sellainen huomio, sain palautetta, että blogin kommentoiminen on hankalaa ja asiaa tutkiessani huomasin raksin kohdassa "vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida blogiani". Nyt se kuitenkin onnistuu ihan jokaiselta, joten ei kun vaan kommenttia laittamaan!:))

Kivaa loppuviikkoa!

Terkuin, 
Vilma

9 kommenttia:

  1. Ihana kirjanmerkki ja reipas supermummeli sinulla :)

    Hyviä joululahjoja nuo muuten.

    terkuin
    arvaa kuka?

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:)
    Nyt on kyllä aika vaativa arvoitus ! Luultavasti joku supermummelin tietävä ja minulta joululahjaa odottava?

    VastaaPoista
  3. Hei Vilma. Kirjahyllyssäni on pari käsityökirjaa, joille minulla ei ole käyttöä, mutta sinä saattaisit tykätä. Voisin toimittaa äidillesi, jos haluat.

    Entinen naapurisi Leena

    VastaaPoista
  4. Moikka! Loistava juttu, mielelläni otan vastaan kaikki hyvät vinkit! Jos et ota rahaa vastaan, niin laitan sulle yhden tekeleeni mukaan!:)

    VastaaPoista
  5. Hyvä arvaus, Vilma <3 Ja hienoa Leena, että laitat kirjoja kiertoon! Käydään aika usein teillä päin, kun Veetillä on siellä niin monta hyvää kaveria...

    terkuin
    Leila.

    VastaaPoista
  6. Kyselit Pretty exchanges blogissa vaihdoista, kiva kun olet kiinnostunut :). Eli blogissa olevat vaihdot ovat kaikille avoimet, ihan ensi kertalaisia vaihtelijoita on melkein joka vaihdossa mukana ja siitä se sitten lähtee. Tervetuloa ehdottomasti mukaan, vaihdot on ihania ja niihin jää koukkuun :)

    Jouluksi on tulossa uusia vaihto, käyhän kurkkimassa milloin ilmoittautuminen siihen alkaa.

    Terkuin Mari

    VastaaPoista
  7. Joo kiitoksia, ehdottomasti haluan osallistua seuraavaan vaihtoon mukaan, palataan asiaan!:)

    Vilmauuu

    VastaaPoista
  8. Voi miten kiva tuo helmiketju tuossa kirjanmerkissä!

    VastaaPoista
  9. Kiitos, ajattelin, että se tarvitsee vähän muutakin, kun pelkän kankaan. Myöhemmässä tekstissä, jossa esittelen Helsingin reissun ostoksia, on uusia ideoita kirjanmerkkiin, kun rannekoruja ei ollut enempää. Siellä on muunmuassa silkkinauhaa, kulkusia, helmiä, sydämiä ym:)

    VastaaPoista