sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Synttäriaskartelua äidille:)

Heipparallaa ja syksyistä sunnuntaita:)

Noniin, nyt on synttäriviikko ohi ja pääsen vihdoin esittelemään viimeaikaiset askarteluni! Vaikka pidän askartelusta, en ole juurikaan sitä harrastanut muiden aktiviteettien viedessä aikani ja mielenkiintoni. No, Valintatalon työni ohella toimin henkilökohtaisena avustajana eräälle kehitysvammaiselle naiselle ja hänen kanssaan tuli sitten kesällä puhetta, mitä kivaa voisimme tehdä yhdessä. Kahvin juominen päivästä toiseen ei välttämättä ole se hyödyllisin asia, johon yhteisen ajan voi käyttää. Niinpä menin kirjastoon ja lainasin sieltä pinon askartelulehtiä, joita aikamme selailtuamme päätimme toteuttaa pari hauskaa ideaa:)

Taika-lehdestä löysimme kivan mallin heijastimeen, ja mikä sopisikaan Suomen kylmään ja pimeään syksyyn ja talveen sen paremmin?:) En huomannut ottaa kuvia kesken tekemisen, kun sillon en blogia vielä edes kirjoittanut, mutta tässä muutama kuva, mitä saimme aikaan:



Mukavasti piristää lempilaukkuani tuo pinkki sydän:) Ensimmäisenä mallit päätettyämme suuntasimme Tiimariin, josta mukaan lähti kassillinen askartelutarpeita. Tässä on siis käytetty huopaa, josta leikattiin sydämen malliset palat. Sen jälkeen heijastinkankaasta leikataan sopivia kuvioita, jotka myöhemmin silitetään huopaan kiinni. Kankaassa ei siis ole tarraa, liimaa, eikä sitä ole ommeltu kiinni, hyvin tuo on kuitenkin kestänyt:) Ompelimme palat toisiinsa kiinni muliinilangalla, koska muuta sopivaa ei ollut saatavilla. Tuo kiinnike on solmittu päistä, jottei se purkaantuisi, ja kiristetty paikoilleen noiden reunapistojen avulla. Helsingistä ostamani hakaneulat olivat juurikin tätä tarkoitusta varten hankittu:)

Myös Tiimarin nettisivuilta löytyy todella paljon kivoja ja selkeitä askarteluohjeita ja sieltä löysin mallin kranssiin, jonka tekeminen oli minulle täysin uutta. Pohjana toimi styroksinen sydän, jonka ympärille käärittiin juuttinarua, kunnes valkoista ei enää näy. Lopuksi kuumaliimalla kiinitettiin pari kukkasta koristamaan lopputulosta. Näitäkin tuli tehtyä useampi, kun työ oli niin helppo ja nopea tehdä, ja kaikenlisäksi vielä hyvännäköinen!



Näistä äiti saikin itselleen syksyisen synttärilahjan, jossa oli siis kranssi ja heijastin, sekä lisäksi kirja ja tietysti suklaata. Jospa niillä jaksaisi pimenevät illat paremmin, kesää taas odotellessa. Viikonlopun aikana olen pannut testiin taas yhden uuden tekniikan, jonka esittelen ensi kirjoituksessa. Lisäksi luvassa on taas ristipistoja, joita jo niin kaipaan:) Siispä ensi viikkoon!

Terkuin, 
Vilma

2 kommenttia:

  1. Kiitos Vilma! Kauniita töitä ja noita voisi joku ahkera askarrella vaikka joululahjoiksi. Käsintehdyt lahjat ovat parhaita ja rakkaita.

    Tsemppiä blogin kirjoitukseen ja oppimisen iloa!!

    <3:lla Äityliini

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos, blogi ylitti tänään 3000 lukijan rajan !:)

    VastaaPoista